Роли та суші. Чи є різниця?

Роли та суші. Чи є різниця?

Ми доcі вважаємо, щo cуші і poли - цe oдне і теж саме, але на справді це дaлeкo нe тaк, і між ними є велика різниця. Сьогодні існує дуже багато видів як суші, так і ролів і кожен з них має свою назву.

Суші - це невеликий зліпок, який формується руками зі спеціально приготованого рису, і зверху на ньому розміщений шматок риби.

Роли ж навпаки, загорнуті в лист норі, і мають циліндричну форму завдяки бамбуковій рогожі. Але є рецепти, згідно з якими рис загортається разом з іншими продуктами в середину норі, які називаються - роли «Філадельфія» - інша назва цього ролу - «Рол навиворіт». Його особливість в тому, що лосось не всередині ролу, а огортає його зовні.

Улюблена страва японської кухні для українців це - роли. В Японії вони називаються макі або макідзуши (що в перекладі означає загорнуті суші, тому що роли це різновид суші). А назва, до якої ми звикли, прийшла до нас із США, де у 1970 роках був справжній бум японської кухні.

Японці повинні подякувати американцям за популяризацію, розвиток і рекламу їх традиційної кухні в світі, адже з Америки почалася адаптація японської кухні до європейському смаку, яка потім поширилася по всьому світу.