Водорості Чука: користь, склад та використання

Водорості Чука: користь, склад та використання

У традиційній японській кухні морські водорості чука є доволі популярними. Вони входять до складу усіх страв, які займають найважливіше місце у раціоні харчування мешканців Японії.

Одною з найцінніших та знаменитих японських страв, приготованих з використанням морських водоростей чука, є однойменний салат, багатий вітамінами та мінералами. На думку віртуозних японських кулінарів, ці водорості відрізняються набагато більшою ніжністю і м'якістю у порівнянні зі звичайними листям салату. Для приготування салату Кайсо, або Чука, крім самих водоростей, будуть потрібні - свіжий сік лимону, кунжутне масло, крохмаль, кунжут, а також перець. Всі ці інгредієнти необхідно ретельно перемішати між собою. Готовий салат можна не тільки вживати як самостійну страву, а й застосовувати у якості смачною вітамінної начинки для ролів.

Водорості чука, а також страви, приготовані на їх основі, сприятливо впливають на стан людського організму, тому що багаті насиченими і ненасиченими жирними кислотами, вітамінами А, С, Е, К, вітаміни групи В, залізом, йодом, кальцієм, магнієм, міддю та цинком.

Окрім застосування у харчових цілях, даний різновид морських водоростей займає важливе місце у нетрадиційній японської медицині.

Морські водорості чука відрізняються мінімальної калорійністю, в зв'язку з чим їх можна застосовувати у дієтичному харчуванні. Особливо рекомендуються страви на основі цих водоростей тим, у кого спостерігаються проблеми із шлунково-кишковим трактом.